’Het Nieuwe Werken’ niet bij iedereen populair

Plaats- en tijdonafhankelijk werken, ook wel ‘Het Nieuwe Werken (HNW)’ genoemd, wordt niet overal juichend ontvangen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO en Profile Dynamics onder 1691 werknemers.
’Het Nieuwe Werken’ niet bij iedereen populair
Foto: ANP

In de whitepaper van TNO en Profile Dynamics is het gebruik van HNW per type medewerker onderzocht. Werknemers die veel waarde hechten aan veiligheid, geborgenheid, zekerheid en structuur maken weinig gebruik van HNW.

Werknemers voor wie autonomie, resultaat, vrijheid en vernieuwing belangrijk zijn maken relatief veel gebruik van Het Nieuwe werken. De populariteit van de werkvorm hangt dus samen met de persoonlijkheid en drijfveren van werknemers.

Wilma Kuipers, mede-oprichter van Profile Dynamics: ‘Veel organisaties hebben de afgelopen jaren Het Nieuwe Werken ingevoerd, met wisselend succes. Eigenlijk logisch, als je bedenkt dat veel organisaties een one-size-fits-all aanpak hanteren, terwijl de ene persoon veel meer affiniteit met flexibele werkplek- en tijden heeft dan de andere.’

‘Wij zijn ervan overtuigd dat HNW beter landt in organisaties als meer ingespeeld wordt op persoonlijke behoeften en drijfveren. Daarbij komt ook dat niet iedere functie en/of type werk zich even goed leent voor HNW.’

Bron: HNW